Relatii Publice, PR, Firma Consultanta, Campanii Media, Promovare, Evenimente, Conferinte, PRAIS Corporate Communications.

 
 

Press Releases

PRAIS GREEN CSR: In 4 ani 98.000 de voluntari si 91.000 de angajati au plantat peste 53.198.000 de arbori si peste 23.254.000 de arbusti si plante

Bucuresti, 9 iunie 2010. PRAIS Corporate Communications si Fundatia PRAIS, initiatorii Miscarii Nationale de Plantari „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, a anuntat rezultatele celei de a IV-a editii. De la lansare, in septembrie 2006, si pana in luna mai 2010, miscarea a inregistrat cumulat un numar record de plantari la nivel national: peste 53.198.000 de arbori si peste 23.254.000 de arbusti si plante. Aceste rezultate au fost posibile datorita implicarii extraordinare a 700 de organizatii, 98.000 de voluntari si 91.000 de angajati.  Miscarea este recunoscuta oficial de United Nations for Environment Program (UNEP) si se deruleaza sub sigla programului global al UNEP „Plant for the Planet”. Aceasta recunoastere are la baza contributia miscarii romanesti la programul de mediu al Natiunilor Unite - campania „Un Miliard de Copaci”.

Ieri, cele mai active fundatii, scoli, primarii, companii, directii si ocoale silvice, precum si alte organizatii din Romania, care au inregistrat numarul cel mai mare de plantari la nivel national la a IV-a editie, au fost  premiate cu trofeul „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”. Platforma de comunicare a miscarii, website-ul www.milioanedecopaci.ro  a inregistrat o crestere a traficului in acest an, avand vizitatori din 40 tari, cum ar fi: SUA, Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda, Franta, Rusia si Austria.

In ultimii 14 ani PRAIS a creat si implementat in Romania 18 programe nationale CSR, platforme care sustin un alt fel de progres, bazat pe stiluri de viata sanatoase, sustenabile, pe accesul la educatie, cultura, la informare, la resursele planetei, promovam grija fata de natura. Acestea sunt parte a unei noi culturi si piete globale: LOHAS – „Lifestyles of Health and Sustainability” la care am aderat. 14 companii multinationale, asociatii profesionale au avut incredere in proiectele noastre nationale pentru protectia mediului, educatia tinerei generatii pentru un stil de viata echilibrat, siguranta alimentara, promovarea tinerelor talente, pe care le-au sustinut cumulat,  in 14 ani, cu circa 2  milioane USD.

“De la debutul sau, compania PRAIS  a primit recunoastere internationala la Tokyo, de la juriul IPRA, fiind premiata cu IPRA Golden World Award pentru cel mai bun program CSR al anului 1999 si Grand Prize pentru cel mai bun program PR la toate categoriile. Miscarea nationala de plantari, a fost nominalizata in 2007 de IPRA la sectiunea celor mai bune campanii PR pe mediu. Pe toata perioada de 4 ani de la lansarea miscarii de plantari, fundatia a strans fonduri in valoare de peste 200,000 USD. Alaturi de toti partenerii nostri carora le suntem profund recunoscatori, vom duce cu dedicatie mai departe aceasta alianta care sustine cauzele proiectelor noastre CSR ” a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

PRAIS a celebrat si a doua editie a componentei educationale a miscarii de plantari, initiativa nationala „Lumea ta? Curata!”- www.lumeatacurata.ro,  menita a educara civic-responsabil  tinera generatie cu privir la economisirea resurselelor planetei, colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, protectia mediului prin actiuni majore de voluntariat.

Pana astazi Lumea ta? Curata? A implicat peste 5.200 de elevi si 230 de cadre didactice din 92 de scoli din Bucuresti, Medgidia, judetul Arad si Timisoara, precum si 15.000 de membrii ai familiilor elevilor. Au fost sustinute 50 de lectii deschise in scoli; elevii au creat peste 1.300 de obiecte decorative din materiale reciclabile, din care 200 au fost premiate. Elevii au inscris 260 de compuneri pe teme ecologice pe site-ul www.lumeatacurata.ro. In Bucuresti, sectorul 1, toate scolile implicate in program au fost dotate de catre Romprest cu pubele pentru colectarea selectiva. Elevii au colectat din consumul lor zilnic, cumulat in cele 2 editii:  605,32 metri cubi hartie, 216,57 metri cubi plastic.

Aceste 2 proiecte nationale  sunt  posibile  datorita implicarii si sustinerii partenerilor institutionali: Ministerul Mediului si Padurilor, Garda Nationala de Mediu, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Miscarea este sustinuta de 4 ani de catre Lafarge Romania si Smithfield Foods in calitate de Parteneri, membri fondatori.  

Primaria Sectorului 1, alaturi de  Romprest, sunt partenerii editiei a 2 -a „Lumea ta? Curata!”care s-a derulat cu succes in Bucuresti.

Pentru informatii suplimentare:
Silvia Bucur - Presedinte Fundatia PRAIS; 
Mobil: 0728 303 660
E-mail: SilviaBucur@prais.ro

Back

 
 
 
Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing