Relatii Publice, PR, Firma Consultanta, Campanii Media, Promovare, Evenimente, Conferinte, PRAIS Corporate Communications.

 
 

Stiri PRAIS

Constructie unica in Romania: cel mai mare siloz de clincher tip dom din lume a fost realizat de Lafarge la uzina de ciment din Medgidia

19 noiembrie 2009. Lafarge Ciment (Romania) a inaugurat la uzina sa din Medgidia, judetul Constanta cel mai mare siloz tip dom din lume, cu o capacitate de 250.000 de metri cubi de clincher, o investitie de 16,5 milioane de euro.

„Constructia este unica in Romania, iar pentru Grupul Lafarge reprezinta cea mai mare constructie de acest tip. Aceasta investitie demonstreaza ca suntem cu un pas inainte in ceea ce priveste pregatirea pentru momentul in care piata isi va reveni si ca ceea ce ne-am planificat sa oferim clientilor nostri s-a realizat. In 2007, la aniversarea a 10 ani de activitate, anuntam un plan ambitios de investitii pentru cresterea capacitatii de livrare pe piata interna, inclusiv dezvoltarea gamei de produse pentru a raspunde noilor cerinte privind constructiile sustenabile si eficiente din punct de vedere energetic”, declara Philippe Questiaux, Presedinte-Director General, Lafarge Ciment (Romania).

Pe santier au lucrat 200 de muncitori specializati in diverse operatiuni de constructii, statisticile aratand ca, de la prima sapatura si pana in prezent, s-au efectuat aproximativ 200.000 ore-om. Echipa implicata a fost compusa din specialisti proveniti din 7 tari: Romania, SUA, Polonia, Mexic, Austria, Germania si Turcia.

Cifrele privind volumul de munca si efortul pe care proiectul l-a implicat sunt impresionante: s-au excavat 50.000 de metri cubi de pamant si s-au pompat 9.000 de metri cubi de beton pentru realizarea structurii de rezistenta a silozului, s-au folosit 120.000 de tone de calcar pentru imbunatatirea terenului de fundare si au fost pompati 180.000 de metri cubi de aer pentru gonflarea membranei exterioare a domului.

PRAIS Corporate Communications a fost alaturi de echipa Lafarge in toate etapele ridicarii silozului si a organizat evenimentul de inaugurare. La eveniment au participat peste 120 de persoane, autoritati locale, reprezentanti media din presa centrala si locala, precum si angajati Lafarge. Pana pe 24 noiembrie au aparut 54 de materiale de presa.


inapoi
 
 
 
Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing