Relatii Publice, PR, Firma Consultanta, Campanii Media, Promovare, Evenimente, Conferinte, PRAIS Corporate Communications.

 
 

Stiri PRAIS

"Milioane de oameni, milioane de copaci" - program de protectie a mediului

Bucuresti, 26 octombrie 2006. Fundatia PRAIS lanseaza astazi programul de responsabilitate sociala corporativa "Milioane de oameni, milioane de copaci". incepand cu acest an, in fiecare toamna si primavara, se vor derula campanii la nivel national de plantare a copacilor si a altor plante, atat intravilan cat si extravilan, in zone care necesita refacerea unui mediu sanatos. Activitatile de plantare se vor derula exclusiv pe baza voluntariatului angajatilor companiilor sau a altor organizatii ce se vor inscrie in program.

Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS, declara: "Obiectivele acestui program comunitar national de responsabilitate corporativa sunt:

  • Cresterea constientizarii rolului major pe care societatea romaneasca trebuie sa-l joace in protectia si recrearea mediului inconjurator AICI, ACUM, ASTAZI, prin plantarea de copaci si de plante in zone avizate;
  • Contributia la educarea tinerei generatii in spiritul protectiei mediului, prin implicarea exponentilor sai in mod direct si activ in cadrul programului;
  • Obtinerea, chiar din toamna anului 2006, de rezultate masurabile la nivel de tara, in cadrul programului CSR;
  • Crearea unei miscari nationale cu rezultate semnificative pe termen lung in ceea ce priveste protectia mediului;
  • Contributia la imaginea Romaniei in cadrul Uniunii Europene, in ceea ce priveste implicarea cetatenilor sai in activitati de voluntariat, menite a recrea mediul inconjurator".


Acest program CSR se desfasoara in colaborare cu Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor si cu Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Primariile, Romsilva si Camerele de Comert locale vor sprijini implementarea activitatilor de plantare a copacilor si a altor plante pe baza de voluntariat. Lansarea acestui program este posibila datorita generozitatii si implicarii active a companiilor: URSUS Breweries " Membru Fondator, Lafarge Romania, Quadrant Amroq Beverages, Smithfield Romania " Parteneri.

Orice companie sau organizatie din Romania se poate inscrie gratuit in acest program, direct pe site-ul www.milioanedecopaci.ro. Participantii pot invita alaturi de angajatii lor si alti voluntari: studenti, elevi, din zona in care isi desfasoara activitatea. Rezultatele obtinute in campania de plantare a copacilor sau a altor plante, prin voluntariat, vor fi introduse de companiile inscrise in program, direct pe siteul www.milioanedecopaci.ro. Pe baza datelor incarcate, se va genera si afisa automat un top al celor mai active companii sau organizatii, care se implica in protectia mediului inconjurator prin activitati voluntare de plantare de copaci sau alte plante.

Anual, pe data de 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, va avea loc Ceremonia de Premiere a primilor 3 clasati in topul national, care vor primi "Diplome de Excelenta". Castigatorului Premiului I i se va acorda trofeul "Milioane de oameni, milioane de copaci". Toate companiile inscrise in program vor primi "Diplome de Merit", acordate pentru eforturile deosebite facute in cele 2 campanii anuale de plantare, care au loc primavara si toamna.

Mesajul pe care il adresam in cadrul programului CSR "Milioane de oameni, milioane de copaci" este urmatorul:

Astazi, mai mult decat oricand, fiecare dintre noi trebuie sa se implice in actiuni voluntare menite a proteja mediul inconjurator, de a recrea natura in care plantele, copacii sa-si regaseasca locul binemeritat. Daca fiecare dintre noi planteaza azi un copac sau o alta planta, maine vom respira un aer mai curat, natura ne va rasplati!

Va asteptam alaturi de noi in derularea cu succes a campaniei din aceasta toamna!

Pentru informatii suplimentare: www.milioanedecopaci.ro.


inapoi
 
 
 
Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing