Relatii Publice, PR, Firma Consultanta, Campanii Media, Promovare, Evenimente, Conferinte, PRAIS Corporate Communications.

 
 
 • Inapoi

  Mişcarea Naţională „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS

  Mişcarea naţională „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, iniţiată de Fundaţia PRAIS, are ca obiective, pe o perioadă de 5 ani, 2011-2016 prevenirea obezităţii infantile şi promovarea stilului de viaţă sănătos în rândul familiilor din România, întro abordare holistică: minte, trup, spirit.


  „Mişcarea SETS din Romania face parte din Epode International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, ce reuneşte 32 de programe nationale cu metodologii similare din 22 ţări printre care: Franţa, Belgia, Spania, Anglia, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Israela, Australia, Noua Zeelandă, în cadrul căreia mişcarea SETS este un membru foarte activ. Anul trecut, reteaua EIN a fost desemnată de către DG SANCO drept "Best Health promotion European project". Intervenţiile din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” -SETS din Romania, sunt viu recunoscute in reteaua EIN ca un model de bună practică,” a declarat Silvia Bucur Presedintele Fundatiei PRAIS.


  În România, SETS a angrenat până în acest moment 79.529 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Roman şi, din acest an, şi din Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice şi peste 160.000 de părinţi, 2 milioane - public larg. 200 de studenţi din cadrul UNEFS au susţinut voluntar 145 de lecţii deschise, demonstraţii sportive, devenind adevărate modele pentru elevi.


  În toate şcolile cu cursuri primare implicate în mişcarea SETS, Fundaţia PRAIS pune gratuit la dispoziţia elevilor cărţi educaţionale extracurriculare, ce promovează beneficiile exerciţiilor fizice zilnice şi alimentaţia echilibrată, sporturile olimpice – valori şi modele de urmat, alături de alte materiale de informare, pe baza cărora, pe parcursul anului şcolar, învăţătorii susţin lecţii în cadrul orelor extracurriculare.


  “Cluburile SETS – Mişcare şi Distracţie”, sunt organizate voluntar de către elevi, sub coordonarea învăţătorilor. Organizate voluntar, activităţile fizice şi sportive din timpul liber sunt înscrire în concursul anual al celor mai active cluburi pe www.sets.ro, platforma de comunicare a mişcării, unde atât copiii, cât şi părinţii, publicul general se pot informa constant. De la lansare până în prezent, 9.766 elevi înscriși voluntar în 240 Cluburi SETS au urmat îndemnul membrilor Consiliului Ştiinţific SETS care recomandă ca deviză a stilului de viaţă sănătos “Moderaţie, Echilibru şi Variaţie” și au desfășurat 3.531 activităţi fizice esenţiale în dezvoltarea lor armonioasă, în asociere cu alimentaţia echilibrată.


  Cu sprijinul facultăţilor de sport, peste 200 de studenţi voluntari susţin anual lecţii deschise, în cadrul cărora le prezintă copiilor sporturile pe care le practică şi fac împreună cu aceştia mişcare. În cadrul parteneriatului cu SETS, 200 de studenţi din cadrul UNEFS au susţinut in Bucuresti voluntar 145 de lecţii deschise, demonstraţii sportive, devenind adevărate modele pentru elevi.


  “Suntem încântaţi de parteneriatul de lungă durată pe care îl avem cu Mişcarea SETS din România, ca parte a EPODE International Network (EIN). Mesajul nostru este că obezitatea poate fi prevenită cu succes, mărturie stând rezultatele obţinute de membrii noştri care au reuşit în comunităţile care aplică de ani buni metodologia EPODE. Suntem fericiţi că Forumul European al Obezităţii a avut loc anul acesta la Bucureşti, între 17 şi 18 octombrie, dupa organizarea sa la New York anul trecut, ca o recunoaştere a eforturilor pe care Fundaţia PRAIS, împreună cu toti partenerii ei locali şi internaţionali reuşesc să le facă pentru prevenţia obezităţii juvenile”, a declarat Jean-Michel Borys, secretar general al EIN.


  EIN în parteneriat cu Fundaţia PRAIS – Mişcarea SETS au organizat la Bucureşti primul Forum European al Obezităţii. Evenimentul a reprezentat o oportunitate extraordinară pentru programele bazate pe comunitate din Europa şi susţinătorii acestora de a face schimb de bune practici, de a propune soluţii şi de a-şi asuma angajamente privind obezitatea şi problemele asociate acesteia. Forumul a fost un apel la acţiune pentru Europa în ceea ce priveşte prevenirea obezităţii şi a bolilor netransmisibile. La Forum au participat 15 Programe Bazate pe Comunitate (CBP) din Europa şi membri ai EIN, alături de importanţi factori de interes din domeniul ştiinţific, politic şi public-privat, angajaţi în vederea prevenirii obezităţii. Conferinţa care a încheiat Forumul a reunit experţi internaţionali importanţi, peste 70 de profesionişti CBP, dezvoltatori de politici, reprezentanţi ai mediului politic şi corporativ, oferind oportunitatea de a învăţa, din exemplele experţilor, modalităţi de utilizare a mediului în prevenirea obezităţii.


  EIN sustine global importanta Parteneriatului Public Privat. Asadar, partenerii mişcării SETS sunt: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Neamţ şi Cluj, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriţie, Federaţia Romalimenta prin 5 companii membre reprezentative la nivel global prin sustinerea consecventa a prevenirii obezitatii infantile si a metodologiilor EIN.


 
 
 
Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing