Relatii Publice, PR, Firma Consultanta, Campanii Media, Promovare, Evenimente, Conferinte, PRAIS Corporate Communications.

 
 
 • Inapoi

  "Nu esti singur, vom gasi drumul impreuna!"

  Despre program

  Proiectul “Nu esti singur, vom gasi drumul impreuna!”, lansat de PRAIS Corporate Communications in 2001, a constat intr-un Concurs National pentru Jurnalism Comunitar adresat institutiilor mass-media – presa scrisa, radio, televiziune - primul concurs de acest gen din Romania. Concursul a fost initiat si sustinut de Fundatia PRAIS, in demersul sau de a se implica activ in programele comunitare derulate in beneficiul societatii romanesti.


  Obiectivele programului

  Obiectivul principal al  acestui concurs a fost lansarea unei dezbateri publice in mass-media, avand ca tema situatia copiilor abandonati din Romania si cauzele sociale si economice care au generat aceasta situatie, schimbarea mentalitatii comunitatilor, a celor care ne decid destinul, dar si a familiilor si tinerilor care se pregatesc sa paseasca in viata. S-a urmarit, de asemenea, educarea comunitatii fata de importanta familiei, a pastrarii valorilor morale si a climatului afectiv pentru cresterea copiilor, cu accent pe educatie, solidaritate si ajutor reciproc  la nivel social in momente de cumpana.


  Desfasurarea proiectului:

  Concursul pentru jurnalism comunitar a fost lansat pe 1 iunie 2001, s-a derulat pe o perioada de un an si a fost adresat tuturor jurnalistilor din Romania care colaboreaza cu o institutie de presa romaneasca (persoana juridica romana) intr-una dintre formele legale prevazute de lege (contract de munca, contract de colaborare).


  Tema concursului a fost situatia copiilor abandonati din Romania, necesitatea schimbarii mentalitatii familiilor si tinerilor care se pregatesc sa paseasca in viata, promovarea atitudinii sanatoase a comunitatii fata de importanta familiei, cu scopul de a diminua fenomenul de abandon si de institutionalizare a copiilor.


  Participantii au fost rugati sa se inscrie cu materiale publicate sau difuzate in perioada 1 iunie 2001 – 1 iunie 2002, avandu-se in vedere recunoasterea talentului, deontologiei profesionale si responsabilitatii sociale a jurnalistilor din media scrisa, audio si vizuala din Romania.

  Au fost inscrise in concurs materiale publicate in presa scrisa (editorial, ancheta, reportaj)  sau difuzate la radio (ancheta, reportaj)  si TV (ancheta, documentar, reportaj), care se incadreaza in tematica propusa.

  Materialele media participante la concurs au fost selectionate si evaluate de catre Marele Juriu al Concursului National de Jurnalism Comunitar „Nu esti singur, vom gasi drumul impreuna!”, care a fost format din:

  • Ceyda Aydede, Presedintele Ales al Asociatiei Internationale a Relatiilor Publice (IPRA)

  • Thomas Achelis, Presedintele Confederatiei Europene a Relatiilor Publice (CERP)

  • Aurora Liiceanu – Doctor in psihologie

  • Luminita Rosca – Lector Universitar Doctor, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti

  • Mihai Dinu – Profesor Universitar Doctor, Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti

  • Alin Teodorescu – Sociolog, Director General al Institutului de Marketing si Sondaje (IMAS)

  • Silvia Bucur – Director General, PRAIS Corporate Communications.


  Pe 14 noiembrie 2002, la Hotel Marriott, Sala Grand Ballroom, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Concursului de Jurnalism Comunitar „Nu esti singur, vom gasi drumul impreuna!”, eveniment la care au participat peste 200 de personalitati ale societatii civile romanesti si mass-media.


  Premiile concursului au fost acordate dupa cum urmeaza:


  Premii de Excelenta in Jurnalism Comunitar pentru materialele castigatoare la fiecare sectiune:


  Presa scrisa

  Ancheta

  Eva Maria BATHORY

  SZATMARY FRISS UJSAG

  „Nascut lipsit de sanse?”

  Reportaj

  Irina DIMIU

  AVANTAJE

  „Din intunericul canalelor, in lumina rampei”

  Reportaj

  Laura LICA

  EVENIMENTUL ZILEI

  „Un medic a adoptat 15 copii bolnavi de SIDA”

  Editorial

  Val VALCU

  ADEVARUL

  „Povara rautatii”


  Radio

  Reportaj

  Andreea DEMIRGIAN

  RADIO ROMANIA INTERNATIONAL

  „Se cauta parinti“


  Televiziune

  Documentar

  Silvia-Carmen CONSTANTINESCU

  TV ETALON
  RAMNICU VALCEA

  „Fabricat in Romania”

  Reportaj

  Gabriela ROSTAS

  ANTENA 1 CLUJ

  „Maturitatea copilariei”

  Reportaj

  Mihai GADEA

  REALITATEA TV

  „Viata la Superlativ”

   

  Dintre aceste Premii de Excelenta au intrunit punctajul maxim si au primit Marele Premiu pentru cel mai bun material de presa scrisa, de radio, respectiv de televiziune: 


  Presa scrisa

   Reportaj

  Irina DIMIU

  AVANTAJE

   

  Laura LICA

  EVENIMENTUL ZILEI


  Radio

  Reportaj

  Andreea DEMIRGIAN

  RADIO ROMANIA INTERNATIONAL


  Televiziune

  Reportaj

  Gabriela ROSTAS

  ANTENA 1 CLUJ


  Cei patru castigatori ai Marilor Premii au castigat o saptamana de vacanta, la unul din cluburile Magic Life. Cei patru castigatori ai Premiilor de Excelenta au castigat o vacanta de o saptamana la Poiana Brasov.


  Castigatorii premiilor la fiecare categorie, ca si institutiile de presa pe care le reprezinta, au primit Diploma de Excelenta in Jurnalism Comunitar.


  Toti jurnalistii participanti la concurs, precum si institutiile de presa pe care le reprezinta, au primit Diploma de Merit in Jurnalism Comunitar.


  Rezultatele jurizarii au fost auditate de compania de consultanta PriceWaterhouseCoopers.


  Desfasurarea concursului a fost posibila datorita sprijinului acordat Fundatiei PRAIS de catre partenerii sai: Global Tanitim, Magic Life, Visual Promotion, Fan Curier, Stage Expert.


  Promovarea programului

  Programul „Nu esti singur, vom gasi drumul impreuna!” s-a concentrat pe campanii de comunicare si pe promovarea concursului direct catre publicul tinta, prin campanii de scrisori personalizate.


  Concursului de Jurnalism Comunitar „Nu esti singur, vom gasi drumul impreuna!” a fost lansat printr-o conferinta de presa, comunicatul emis cu aceasta ocazie generand 27 materiale de presa.


  Pe parcursul competitiei au fost desfasurate mai multe campanii de scrisori directe catre toti potentialii participanti, peste 200 de jurnalisti din Bucuresti si din tara.


  In cadrul Ceremoniei de premiere din noiembrie 2002 au fost anuntate rezultatele Concursului de Jurnalism Comunitar si a fost emis un comunicat de presa ce a generat 18 materiale.


  Rezultatele proiectului:

  Prin participarea activa a peste 35 de jurnalisti, au fost inscrise in concurs 37 de materiale de presa avand ca subiect situatia copiilor abandonati din Romania: 29 materiale in presa scrisa, 4 materiale radio si 4 materiale TV.


  Campaniile de presa desfasurate pe parcursul competitiei au generat 45 de materiale de presa.

 
 
 
Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing